Sürücüsüz otomobillerde kullanılacak teknolojilerin Güneş fırtınası gibi elektromanyetik etkisi bulunan olaylarda otomobilleri yanlış yönlendireceği, buna bağlı olarak kazaların yaşanabileceği düşünülüyor.
Yalnızca birkaç sene sonra sürücüsüz otomobilleri yollarda görmeye başlayacağız. Bu teknoloji, sürücünün omuzlarından büyük bir yükü kaldırmasından ve insandan kaynaklı hataları en aza indirgenmesinden ötürü son derece faydalı olacak. Peki ya sürücüsüz otomobil sistemlerinin beklediğimiz kadar iyi çalışmayacağı durumları hiç düşündük mü?
Sürücüsüz otomobillerin sistemlerini etkileyebilecek etkenlerden Güneş fırtınaları üzerinde araştırmalar yapan bilim insanları, Bloomberg üzerinden detaylı bir rapor paylaştı. Raporda yer alan bilgilere göre tüm gezegende elektromanyetik dalgalanmalara neden olabilen Güneş fırtınaları, sürücüsüz otomobillerin kullandığı GPS sistemlerinin bozulmasına ve buna bağlı olarak araçların bulunduğu konumu karıştırmasına neden olabilir. Sürüş sırasında böyle bir olayın yaşanması çeşitli şekillerde büyük kazalara sebebiyet verebilir.
Sürücüsüz otomobilleri Güneş fırtınalarından uydular koruyabilir
Henüz sürücüsüz otomobillerin GPS sistemlerini Güneş fırtınalarına karşı nasıl koruyabileceğimizi bilmiyoruz. Ancak Dünya’dan binlerce kilometre ötede bulunan uydularımız, Güneş fırtınasını 30 ile 60 dakika kadar önceden bildirebilir.
Yorum bırakın