Bilim insanlarına göre dinozorlar, yüksek teknoloji ve kehribar içerisinde bulunan kalıntılar sayesinde yaşama döndürülebilir.
Devasa boyutları, korkutucu görünüşleri ve güçlü mü güçlü fiziksel yapılarıyla bizlerden milyonlarca yıl önce yaşamış olmalarına rağmen insanları meraklandırmayı başaran dinozorlar, bilim insanlarına göre bir gün hayata geri dönecekler. Fosiller ve diğer kalıntılar üzerinde çalışma yapan bilim insanları, özellikle kehribar içerisinde bulunan kalıntılardan ümitli.
Londra Doğal Tarih Müzesi’nde görevli bir paleontolog, dinozorlara ait olan DNA’yı elde etmenin son derece zor olduğunu, ancak imkansız olmadığını düşünüyor. Söylediğine göre ne kadar iyi saklanırsa saklansın, DNA yalnızca birkaç yüzyıl içerisinde yapısını kaybediyor ve tek başına hiçbir işe yaramayan parçalara bölünüyor. Modern bilimin tüm kaynaklarını kullanarak bu parçaların bir araya getirilmesi ve DNA’nın yeniden bütünleştirilmesi sayesinde dinozorların hayata döndürülmesi zorlu bir iş, ancak asla imkansız değil.
Dinozorlar CRISPR ile hayata döndürülebilir
Bilim insanlarının kullanmayı düşündüğü bir diğer teknoloji de CRISPR. Gen düzenlemek amacıyla kullanılan bu özel teknoloji, dinozor genlerinin oluşturulmasında büyük bir rol oynayabilir ve bilim insanlarının, aynı Jurassic Park filmlerinde olduğu gibi gendeki boşlukları doldurmasına yardımcı olabilir.
Bir gün dinozorları yeniden aramızda göreceğimize neredeyse tüm bilim insanları kesin gözüyle bakıyor ancak dev çeneli canlıların ne zaman döneceği konusunda fikir farklılıkları mevcut. Bazı uzmanlar 25 seneyi işaret ederken, bazıları çalışmaların 100 sene içerisinde tamamlanacağını iddia ediyor.
Yorum bırakın