YouTube, varsayılan olarak yorumları gizlemek için yeni bir düzen test etmeye başladı. Başlangıçta Hindistan’daki bazı Android kullanıcılarına sunulan yeni düzen, kullanıcılar video oynatıcının hemen altında yer alan bir ‘Yorumlar’ düğmesine dokunmadığı sürece yorumlar bölümünü gizler. Bu, önerilen tüm videoları listeleyen ‘Sıradaki’ bölümünün hemen altındaki yorumları barındıran mevcut arayüzün aksine. YouTube, yeni düzeni yayıldığını onayladı, ancak iOS ve Web de dahil olmak üzere Android dışındaki diğer platformlara yayılıp açılmayacağı belli değil.
YouTube Yorumlar Düğmesi
Yorumlar düğmesi, YouTube uygulamasında video oynatıcının hemen altında belirgin bir şekilde görünen mevcut Beğenme ve Paylaşma düğmelerinin yanında görülür. Tahsis edilen düğmeye basıldığında, yorumlar bölümü bir taşma penceresine getirilir, XDA Geliştiricileri, değişikliğin Hindistan’daki Android uygulamasında YouTube’da fark edildiğini belirterek bildirir.
Değişiklik, geleneksel olarak bir sonraki bölümün hemen altında görünen yorum bölümünü varsayılan olarak devre dışı bırakır. Ayrıca, YouTube ekibi tarafından video akış sitesinde oldukça yaygın olan tüm sinir bozucu ve ilgisiz yorumları gizlemek için stratejik bir hamle gibi görünüyor.
YouTubers’ı sık sık rahatsız eden yorumların yanı sıra, geçmişte YouTube, yorumlar bölümünde ortaya çıkan sakıncalı ve küfürlü açıklamalar için büyük tartışmalara sahne oldu. Yeni düzen bu tür sorunların bir ölçüde önlenmesine yardımcı olabilir.
Bir Youtube sözcüsü, “Her zaman, insanların kendileri için en çok önem taşıyan videoları daha kolay bulmasına, izlemesine, paylaşmasına ve etkileşime geçmesine yardımcı olma yollarını deniyoruz” dedi. “İzleme sayfasında yorumların nasıl görüntüleneceğine ilişkin birkaç farklı seçeneği test ediyoruz. Bu, YouTube’da sürekli olarak yaptığımız birçok küçük denemeden biri ve bu denemelere ilişkin geri bildirime dayanarak özellikleri daha geniş bir şekilde yaymayı düşüneceğiz. ” açıklamasında bulundu.
Özellikle, bir dizi Android cihazda Yorumlar düğmesini göremedi. Yeni yerleşim düzeninin gelecekte belirli kullanıcıların ötesine geçip geçmeyeceği belirsizliğini koruyor.
Yorum bırakın