Yazılım geliştirmek, günümüzün en önemli meslekleri arasında yer alıyor. Çünkü gelecek teknolojik bir biçimde yer alacak. Şu anda dahi teknolojinin gelişmesiyle pek çok yenilik bizleri karşılıyor. Nesnelerin interneti, yapay zeka destekli robotlar ve karma gerçeklik teknolojileri gibi daha fazla teknoloji, yazılım geliştirme ile mümkün olmaktadır.
.NET platformu da yazılım geliştirme ortamlarından birisi olarak karşımıza çıkıyor. Visual Studio gibi pek çok uygulamada tercih edilen .NET ile yazılım geliştirme, geliştiricilerin kolay bir şekilde programlama yapabilmelerini sağlıyor. .NET 5.0 ile birlikte pek çok yenilik programcıları bekliyor olacak.
.NET 5.0 yenilikleri ile birlikte yayınlandı
Microsoft, yazılım geliştirme alanında kullanılan .NET için yeni bir sürüm yayınladı. Daha öncesinde test amaçlı bazı geliştiricilere sunulan yeni sürüm, artık resmî olarak her kullanıcıya açılmış durumda. .NET 5.0 pek çok yenilik ile kullanıcıları karşılıyor. Daha iyi performansın verilmesi için de geliştirilen yazılım, Windows’un dışında diğer platformlar için de uygulama geliştirmek adına yer alıyor.
Bu güncelleme ile birlikte genel olarak performans iyileştirmelerine ağırlık verilse de bunun yanı sıra farklı yenilikler de kullanıcıların önüne çıkıyor. Platformun genel performansında yükseltme yapılırken bileşenlerin optimizasyonunda da geliştirmeler yapıldı. Daha öncesinde yayınlanan C# 9 ve F# 5 sürümü için de üst düzey yazılım geliştirme olanakları daha iyi hale getirildi.
Uygulama dağıtım seçenekleri konusunda da geliştirmelerin yapıldığı platformda artık uygulama yönetmek ve yayınlamak eskisinden daha kolay olacak. P95 gecikmelerinin de düşürüldüğü yeni güncellemede JSON, HTTP uzantıları ve .NET kütüphaneleri için verilen destek genişletildi. Bu sürüm ile birlikte Windows Arm64 sistemi için de destek verilmeye başlandı.
Yeni sürüm ile birlikte geliştiriciler .NET 5.0 dosyalarına Microsoft’un resmî web sitesinden ulaşabilir ve yeni platformu deneyebilir. Özet geçmek gerekirse Microsoft’un yazılım geliştirme platformu olan .NET 5.0 ile birlikte genel anlamda performans iyileştirmesi ve stabilizasyon çalışması yapıldı.
Yorum bırakın