Google SEO kuralları günümüzde çok büyük bir önem teşkil ediyor. Site sahiplerinin özellikle bu konuya dikkat etmesi gerekiyor.
Diğer arama motorlarında da SEO olsa dahi Google, en çok kullanılan arama motoru olarak ön plana çıkıyor. Eğer ki web site optimizasyonu ne kadar kaliteli olur ise web sitenin ön plana çıkması da o kadar mümkün olur.
SEO, arama motoru optimizasyonu anlamına gelmektedir. Bir sitenin Google arama motorunun algoritmasına uygun bir şekilde tasarlanması, o siteye ek avantajlar sunmaktadır. Web site geliştiricileri günümüzde SEO kurallarına dikkat ederek web sitesi kodlamaktadır.
Google SEO kuralları
Bu konuda özellikle makale ağırlıklı SEO kurallarından bahsedeceğiz. Öncelikli olarak web sitesinde yer alan bir sayfanın özel bir anahtar sözcüğü olsun. Yani kullanıcılar bu anahtar sözcüğe göre web sitesini arama motorunda bulacak. Sayfada belirlenen anahtar sözcüğün birkaç kez kullanılması gerekiyor. Örneğin “Minecraft 1.17 özellikleri” adlı bir konu açıldı. 300 sözcük içeren bir konuda anahtar sözcük konu içerisinde ilk paragrafta, H2 başlığında ve yazı içerisinde geçebilir. Her 100 sözcük için 1 anahtar sözcük ideal olarak kabul edilmektedir. Aynı şekilde başlıkta da anahtar sözcük ilk sözcükler olmalı.
SEO kurallarında dikkat edilmesi gereken bir diğer konu görselin ALT etiketinin anahtar sözcük içermesi. Bu da çok büyük bir etki yapmasa da küçük bir etkisi bulunmaktadır. Yazının uzunluğunun ise en az 200 sözcük olması tavsiye edilir. 250 sözcük üzerinde ise bir kademe daha iyi, 300 sözcük üzerinde ise daha kaliteli bir SEO puanı verilir.
Bir makale yazarken SEO kurallarında dikkat edilmesi gereken konu META desc etiketi yani açıklama etiketinin kullanılmasıdır. Kullanıcılar, bir sayfanın açıklamasını ekler ise sayfanın açıklaması arama motorunda sayfa bağlantısının altında yer alır. Ayrıca bu etiket içerisinde anahtar sözcüğün 1 defa geçmesi gerekiyor.
Bu konuda bilinmesi gereken bir diğer durum anahtar sözcüğün başlıkta ilk başta geçmesi gerekirken yazı içerisinde herhangi bir şekilde geçebileceği. Örneğin başlık “Minecraft 1.17 özellikleri neler?” diyelim. Anahtar sözcük “Minecraft 1.17 özellikleri” olacak. Yazı içerisinde “Minecraft 1.17 sürümünün özellikleri” şeklinde yazılabilir.
Yorum bırakın