Microsoft tarafından en güvenli işletim sistemi olarak adlandırılan Windows 10, son dönemde hiç olmadığı kadar zor günler geçiriyor. Daha önce gündeme gelen kaynak kodlarının çalındı iddiasından sonra, ciddi bir siber saldırıyla gündeme gelen yeni işletim sisteminin hakkında iddialara doğrulamada geldi. İşte detaylar.
Microsoft, hem siber saldırılara karşı hem de sistemsel sorunlara karşı en başarılı işletim sisteminin Windows 10 işletim sistemi olduğunu açıklamıştı. Yazılım devi tarafından her seferinde en güvenli işletim sistemi olarak ele alınan Windows 10 işletim sisteminin, sürekli olarak güncelleniyor olması ve virüslere karşı da düzenli olarak güvenlik güncellemeleri yayınlanıyor olması da işletim sisteminin ne kadar iddialı olduğunu ortaya koymuştu.
Fakat son yaşanan olay tüm bu sistemin üzerine bir perde çekti. Öyle ki gelen haberlere göre kısa süre önce Windows 10 işletim sisteminin bir siber saldırıyla karşı karşıya kaldığı ve yaşanan siber saldırı nedeniyle de birçok Windows 10 kaynak kodunun çalındığı belirtilmişti. Ardından bu kodların yayınlandığını da görmüştük. Şimdi ise yeni seri işletim sisteminin karşı karşıya kaldığı bu durumla ilgili doğrulama haberi geldi.
Windows 10 Kaynak Kodları Çalındı
Microsoft tarafından yapılan açıklamayla beraber Windows 10 kaynak kodlarının çalındığı doğrulandı. Yayınlanan kaynak kodlarının tamamı olmasa da büyük bir kısmının ise internet üzerinden yayınlandığı belirtiliyor. Yaklaşık olarak 32 Terabayt gibi bir boyuta sahip olan kaynak kodlarının çalınmasıyla beraber Windows işletim sisteminin nasıl bir sıkıntı ile karşı karşıya kalacağı ise merak konusu oldu. Öyle ki kaynak kodlarının yayınlanmış olması bundan sonra hackerların işini biraz daha kolaylaştırmış oldu.
Kaynak kodlarının yayınlanmasının ardından sistem açıklarının çok daha kolay kullanılabileceği ve daha çok açık bulunabileceği de belirtiliyor. Konuya ilişkin Microsoft tarafından nasıl bir önlem alınacak merak konusu. Firma tarafından yapılan açıklama sonrasında yeni bir güncelleme haberi kullanıcıların karşısına gelebilir. Fakat sistem dosyalarının değiştirilemeyeceğini de düşünürsek yeni işletim sisteminin çok daha korunaksız bir hale geleceğini söylemek yanlış olmaz. Bakalım böyle bir durumla karşı karşıya kalan yazılım devi nasıl kararlar alacak?
Yorum bırakın