Yapılan bir araştırma akıllı telefonlarla, bilgisayarla veya televizyonla çok fazla zaman geçiren genç bireylerin intihar etme riskinin daha fazla olduğunu ortaya koydu. Detaylar haberimizde.
Teknolojinin gelişmesiyle birlikte herkes bir adet telefon edindi ve bilgisayarlar her eve girdi. Bu durumun yaşantımız üzerinde ne gibi değişimlere yol açacağını inceleyen bilim insanları, genç yaştaki bireylerin ekran karşısında vakit geçirmesinin son derece zararlı olduğunu keşfettiler. Yapılan bir araştırma 2007-2015 yılları arasında genç kızların intihar oranının iki katına çıktığını ve akıllı telefonların bundan sorumlu olduğunu ortaya koydu.
Ekran başında zaman geçirmenin depresyon ve diğer psikolojik rahatsızlıklara da neden olduğunu belirten bilim insanları, 2009 yılına kıyasla 2015 yılında depresyon belirtisi gösteren genç kızların sayısının yüzde 58 oranında arttığını açıkladı. Bu psikolojik rahatsızlığın da aynı dönem içerisinde, aynı yaş grubundaki bireylerde intihar vakalarını yüzde 65 oranında yükselttiği biliniyor.
Her günün 9 saatini ekran başında geçiriyorlar
Gençlerin her gün ortalama 9 saat boyunca ekran başında bulunduğunu gösteren bir araştırmada, 500.000 bireyden elde edilen verilerle 2010-2017 senesi arasındaki depresyon ve intihar vakaları incelendi. Yapılan incelemeler sonucunda bu çeşit yaşantı süren genç bireylerin intihara daha yatkın olduğu kesin olarak kanıtlandı.
Yorum bırakın