Günümüzde dijital pazarlama gittikçe yaygınlaşmaktadır. Bu da firmalar arasındaki rekabeti arttıran bir durum olarak yer alıyor. Artık mağaza kurmak isteyenlerin eskisi gibi ürün depolamasına gerek kalmıyor. Dropshipping sayesinde bu hizmetten faydalanmak mümkün hale geliyor. Hiçbir masrafa girmeden ürünlerin bulunduğu bir mağaza açmak oldukça kolay.
Dropshipping nedir?
Dropshipping, bir perakendeci ile anlaşarak o firmadaki ürünleri satışa çıkarmak. Alınan ürünler daha ucuza satıldığı için mağaza sahibi buradan aldığı ürünlerin üzerine bir miktar kâr ekleyerek kendi de para kazanıyor. Yani hem perakendeci kazanıyor hem de mağaza sahibi masrafa girmeden pasif gelir elde etmiş oluyor. Dijital pazarlama alanında güzel bir hizmet olan dropshipping yapmak ise çok kolay.
Dropshipping nasıl yapılır?
Dropshipping hizmetine başlamak için öncelikle bu hizmeti sağlayan bir perakendeci ile anlaşmak gerekiyor. Sonrasında gerekli işlemler yapılınca mağazanın olduğu sitede satılacak olan ürünlerin yerleştirilmesi gerekiyor.
Bu işlemden sonra mağaza sahibinin yapması gereken siparişleri takip etmek ve mağazayı açık tutmak. Ayrıca reklam yapmak mağazanın satışlarını arttıran bir durum olacaktır. Aynı şekilde bu sistem ile Amazon gibi büyük sitelerde de satış yapılabilir. Etkili bir pasif gelir yöntemi olan bu sistem sayesinde gelir elde etmek mümkün olmaktadır.
Sağladığı Avantajlar
Dropshipping ile sanal bir mağaza kurmak ve bu mağazadan satış yapmak kullanıcıya pek çok avantaj sağlıyor. Bu avantajlardan birisi evden çalışma imkanının bulunması. Eğer mağaza yeterince büyür ise gelir elde etmek daha kolay olur, daha çok para kazanılır.
Geleneksel mağaza veya dropshipping hizmetini kullanmadan mağaza işletenler stok masrafları ile uğraşmaktadır. Dropshipping yapmanın en önemli avantajlarından birisi depo ve stok maliyetlerinin olmamasıdır. Bu da ürün satışı yapan mağazalara büyük kâr sağlamaktadır.
Bu hizmetin sağladığı bir diğer avantaj mağazanın 7/24 açık kalmasıdır. Geleneksel pazarlarda mağazalar genellikle gündüz vakti açık olur fakat dijital ortamda mağazalar 7 gün 24 saat başında kimse beklemeden sürekli açık kalabiliyor. Bu da mağaza sahibinin gece uyuduğunda dahi para kazanabileceği anlamına geliyor.
Yorum bırakın