Dünyanın ilk 6G denemesini gerçekleştiren Çin kullanım için tarih verdi. 5G hizmeti, son zamanların en yeni teknolojilerinden biri olmakla birlikte çoğu bölgede yavaş bir şekilde yayılım göstermeye başladı. Fakat 5G teknolojisinin kullanımı oldukça yavaş bir şekilde gerçekleşiyor. Bunun nedeni ise Samsung ve Çin’den gelen 6G teknolojisi çalışmaları. 6G teknolojisi üzerinde çeşitli çalışmalarını sürdüren rakipler, çeşitli yollarla 6G teknolojisine ulaşmayı hedeflemekte. Çin’in son hamlesi ise 6G denemesi için dünyanın ilk denemesini uzaya göndermesi oldu. Yapılan açıklamalara göre Çin’in göndermiş olduğu uydunun işlevsel olduğu ve 6G teknolojisi için hizmet sağlayacağı anlaşıldı. Fakat 6G teknolojisinin kesin bir varlığından bahsetmek henüz erken.
Çin 6G Teknolojisi İçin Tarih Verdi
Dünyanın ilk 6G denemesini gerçekleştiren Çin kullanım için tarih verdi. Diğer hizmete göre 10 kat daha hızlı olacağı söylenen 5G teknolojisinin ardından gözler 6G teknolojisine çevrildi. 6G teknolojisinin adının duyulmasıyla birlikte 5G için fazla bir kullanım söz konusu olmadı. Çin, 6G denemesi üzerine olumlu sonuçlar aldığını kullanıcılara açıklamıştı. Bunun sonucunda çeşitli akademisyenler ve uzmanlardan oluşan 37 kişilik bir ekip kurdu. 5G hizmetinden 100 kat daha hızlı performans sağlayacak olan 6G hizmetinin 2030 yılında kullanıma sunulacağı duyuruldu.
Elde edilen gelişmelere göre 6G teknolojisi sayesinde her şeyin hızlı bir şekilde mümkün olabileceği söylenmekte. Nitekim 5G teknolojisi bir öncekinden çok fazla ilerlemişken 6G’de bir o kadar gelişmiş bir şekilde karşımıza çıkacak. 6G teknolojisini özelliklerini günümüzde saymak pek mümkün olmasa da büyük değişiklikler ile geleceği tahmin edilmekte. Günümüz internet ortamında indirme ve belge yükleme için belirli süreler boyunca beklemekteyiz. 5G teknolojisi ile dahi bu sürelerin yüksek oranda azalması bekleniyor. Günümüzde kullanılan yeni nesil mobil iletişim hizmetlerinin gelişimleri her geçen gün devam etmekte. Yeni nesil iletişim teknolojilerinden biri olan 6G teknolojisinin de 2030 yılı gibi kullanıma sunulması bekleniyor. Fakat, ilerleyen zamanlara göre bu tarihlerde olumlu ya da olumsuz değişimler de olabilir.
Yorum bırakın