Teknoloji bu kadar gelişmişken hayatımızın her alanında kendine yer bulması kaçınılmaz bir durumudur. Hayatımızın her alanında etkisini az çok gösteren teknoloji eğitim alanında da büyük gelişmeler yaratmıştır. Teknolojinin eğitimde kullanılması bilginin kısa süre içerisinde edinilmesi, dosyalaştırılıp diğer insanlara sunulması konusunda büyük yarar sağlamıştır. Böylelikle hem öğrenciler hem de eğitimciler çalıştıkları konularda kısa süre içerisinde çok fazla bilgiye hâkim olmuş ve bu sayede çalışmalarını kısa süre içerisinde tamamlayabilmişlerdir.
Bunların yanı sıra teknolojinin eğitimde bu kadar yer alması eğitimin kesintiye uğramandan devam etmesine de neden olmuştur. Örnek verecek olursak şu an içerisinde bulunduğumuz pandemi gibi süreçlerde ya da örgün eğitime katılamama durumlarında teknoloji ve bu sayede oluşturulan program ve uygulamalar sayesinde eğitimde kesinti olmadan devam edilmiştir. Bu durum ise akademik bir bunalımın önüne geçmektedir. Eğitimde dersler arasında gerekli olan video, resim ya da harita gibi materyallere anında ulaşmayı sağlayan teknoloji verilen derslerin daha verimli geçmesini sağlamaktadır. Bu sayede dersler oldukça kaliteli bir şekilde geçmektedir. Bunların yanı sıra eğitimde görsellik oldukça önemlidir. Verilen derslerde görsel materyallerin kullanılması kalıcılığı artıran bir durumdur. Kalıcı edinilen bilgiler herkesin bildiği gibi eğitimin ana amaçları arasında gelmektedir.
Bunların yanı sıra bilgiye ve materyallere bu kadar kısa sürede ulaşmak insanlarda rahata alışma duygusunu oluşmasına neden olur.
Eğitimde kullanılan teknolojiler
Google chrome en fazla kullanılan teknoloji ürünüdür. İnternet tarayıcısı olan chrome sayesinde istediğiniz her türlü bilgiye saniyeler içerisinde ulaşabilirsiniz. Öğretim yönetim sistemi olarak bilinen Schoology, sınıf içi etkileşim aracı olan Wooclap, okullar için mesajlaşma uygulaması olan Remind, okullar için sosyal öğrenme platformu olan Edmodo, eğitsel çevrimiçi kursları barındıran Khan Academy, e-öğrenme geliştirici aracı olan Adobe Captivate, kelime bulutu oluşturma aracı olan Wordle, işbirlikçi sunum, yorum ve değerlendirme aracı olarak kullanılan voicethread, e-portföy oluşturma platformu olan Mahara, öğrenci yanıtlama aracı olan Plickers, sınıf yönetim alanında kullanılan Google Classroom, etkileşimli e-öğrenme içerikleri geliştirme aracı olan isEazy eğitim alanında kullanılan teknolojilerden sayılabilir.
Yorum bırakın