Bilim insanları, fotoğrafların silinen kısımlarını uygun bir şekilde doldurabilen yeni bir yapay zeka geliştirmeyi başardı. Yapay zekanın dahil olduğu sistem birçok testten geçerli not almayı başardı.
Waseda Üniversitesi’nden bir ekip, yapay zeka teknolojisi kullanarak fotoğrafların silinen bölgelerini uygun bir şekilde yeniden oluşturabilen bir sistem geliştirdi. İlk olarak bir çeşit derin öğrenme yöntemi kullanarak fotoğrafın eksik kısımlarını belirleyen yapay zeka, ardından hafızasında bulunan resimler arasından seçim yaparak boşluğu dolduruyor. Bilim insanları insan yüzlerinin, manzaların ve eşyaların bulunduğu tam 8 milyon fotoğrafı sisteme yüklemiş, bundan ötürü neredeyse her fotoğraf için uygun bir karşılığın bulunduğu söylenebilir.
Sistem, eksik kısımların belirlenmesi ve uygun görsellerle doldurulmasının ardından son olarak da eklenen görselin ne kadar tutarlı olduğunu görmek adına bir ölçüm gerçekleştiriyor.
Hiroshi Ishikawa’nın liderlik ettiği ekip, bu teknoloji sayesinde üç boyutlu görsellerin iki boyutlu olarak yeniden düzenlenebileceğini, farklı açılardan çekilen fotoğrafların uygun bir şekilde bir araya getirilebileceğini paylaştı. Elbette böylesine mükemmel bir teknolojinin kullanılabileceği daha birçok alan mevcut.
Yorum bırakın