ADATA, Gigabyte ve MSI DDR5 RAM teknolojisi için çalışmalara devam ediyor. Bu konuda yapılan paylaşım kullanıcıları sevindiriyor.
Günümüzde DDR4 RAM teknolojisi masaüstü bellekler arasında yaygın olarak tercih ediliyor. 2020 yılında çıkan haberlere göre DDR5 RAM teknolojisi için çalışmaların devam ettiğini ve 2021 yılında piyasaya sürüleceğini öğrenmiştik. Bu çalışmalar ile ilgili yeni bir bilgi müşterileri ve teknoloji meraklılarını heyecanlandırdı.
Gigabyte DDR5 RAM üzerinde çalışıyor
Gigabyte, MSI ve ADATA markası, birlik olup yeni bir bellek çalışması üzerine girmiş durumda. Normal şartlarda DDR4 RAM teknolojisi tek slotta 16 GB olarak yer alıyordu. DDR5 RAM teknolojisi için bu firmalar en yüksek hedefe bakarak olağanüstü hızlara ulaştı.
ADATA, MSI ve Gigabyte yeni nesil bellek teknolojisi ile birlikte tek bir slot için 64 GB RAM ve 8.4 GHz bellek hızına ulaştı. Günümüz belleklerinin yanı sıra gelecek teknolojiler için de oldukça yüksek bir kapasiteye ulaşan bellekler, şimdiden gelecekteki sistem özelliklerinin kısa bir sürede ne kadar yükseleceğini ortaya koyuyor.
Bu kapasite ev kullanıcıları için oldukça fazla bir RAM miktarı olsa da kurumsal çalışanlar ve profesyonel iş yapanlar için ideal bellek boyutu olabiliyor. Gelecekte uygulamaların ve teknolojinin daha da gelişmesiyle ev kullanıcılarının da kullanacağı bellek miktarı daha da artacak.
DDR5 RAM teknolojisinin 2021 yılı içerisinde piyasaya sürülmesi beklenirken bu belleklerin 12. nesil Intel işlemcileri ile destekleneceği tahmin ediliyor. DDR4 belleklerin hızları ile ilgili de son zamanlarda firmalar standarttan daha yüksek hızda bellekler üretirken bu firmalar sınırın aşılabileceğinden bahsetti.
DDR5 bellek teknolojisini incelediğimizde 8.4 Gbps hıza kadar ulaşabileceği görülen modeller en yüksek 64 GB RAM desteğini içerecek. Bir önceki nesile göre güç tasarrufu daha da artacak olan bu modeller, 1.1 V güç harcayacak. Tek bir anakartta 128 GB RAM desteklenebilecek. Özet geçmek gerekirse DDR4 bellek modellerine göre DDR5 teknolojisi 4 kat daha güçlü olacak. Ayrıca en düşük seviyede %10’a yakın bir güç tasarrufu da sağlanacak.
Yorum bırakın