Google gibi arama motorlarında ilk sayfada hatta ilk sırada yer almak için SEO çalışmaları yapmak şarttır. Her ne kadar çok özgün düzenli yazılar yazılsa da makale tek başına SEO için yeterli değildir. SEO yapabilmek için yapacağınız çok fazla işlem var. Site içi seo nasıl yapılır sorusu da bu işlemlerden sadece birini cevaplamak için sorulur.
SEO Çalışmaları- Site İçi Seo Yapmak
Anahtar kelimelerin siteye eklenmesi gerekir. Her yazıda düzenli olarak yüzde 3-4 oranında seçilen anahtar kelimeler paragrafların içinde yer almalıdır. Birbiri ile benzer olan konular aynı sitenin farklı kategorileri içinde yazılmış olabilir, ya da bir konu başka bir konuyu okumayı da gerektirebilir ve başka konu ile ilgili makale yine aynı sitede yer almış olabilir. Bu durumda yazıların aynı sitede olmak şartıyla link verilerek birbirine bağlanması işlemi basitçe site içi seo yapmak demektir.
WordPress tabanlı bir siteniz varsa hemen ayarlar sekmesine gelerek resim 1’de gördüğünüz gibi arama motoru görünürlüğü kutucuğunu boşaltmanız gerekiyor. Aynı menüde kalıcı bağlantılar kısmındaki menülerden yazı ismi kutucuğunu işaretlemeniz gerekiyor. Yazıyı tıkladığınızda URL yapısı yazı başlığı olmakta ve ziyaretçi de site açılmadan hangi yazının açılacağını görebilir.
Botların Çabuk İndekslemesi için Site içi Seo Yapın
SEO çalışmalarının en önemli kuralı, sitenizin neyi amaçladığını Google botlarının bilmesini sağlayabilmektir. Bunun için sitenizin konusu ne ise, o konu ile ilgili en çok aranan anahtar kelimeleri Google anahtar kelime aracı gibi ya da Semrush sitelerinden arama yaparak kelimeleri önce tespit etmeniz gerekir. Kelime sayısı ne kadar fazla ise o anahtarı yazan kitleye ulaşmak o kadar kolay olacaktır. Sitenin domaini makalelerle aynı konuda olmalıdır. Örneğin bir anahtarcı tanıtım sitesi ya da blogu açıp da faydalı bitkilerle ilgili yüzlerce yazı yazmanız, SEO açısından kötü bir girişim olur. Ama domain ile uyumlu yazıları bolca yazarsanız ve bu yazılar arasında link bağlantılarını yaparsanız daha iyi izlenim bırakırsınız. Linkleriniz farklı bir siteye gitmek yerine, sitenizde kalsın ve daha çok site içi yazıları birbirine bağlayın.
Ziyaretçiye Bol İçerik Sunmak
Ziyaretçi neyi arıyorsa ziyaretçiye o tür yazıları vermeniz gerekiyor. Makaleleri birer ikişer değil, aynı konu üzerinde yüzlerce makale yazarak, en çok aranan anahtar kelimeleri her yazıda geçirirseniz Google botları ne yapmak istediğinizi çözecek ve yazılar daha hızlı indeks alacaktır.
Yazıları yazarken H1 H2 H3 taglarına dikkat ederek yazmanız çok önemli bir SEO çalışması olacaktır. Ziyaretçilerin, yazıyı okurken siteden çıkmadan, benzer yazılara erişebilmesi için site içi seo yapmak adına diğer yazılara link vermeniz gerekir.
Site içi Seo Yapmak ziyaretçileri sitenizde daha çok tutar, organik hit almanızı sağlar, ziyaretçilerin zengin makale arşivinizden haberdar olmasını sağlar. Aranan konuda sizin rakip sitelerinize gitme ihtiyacı hissetmez. Aradığını tam olarak bulur.
Dış Link Vermek Nasıl Yapılır?
Yazınızı kaleme alırken bir kelime ya da bir cümle seçerek, ardından da link vermek istediğiniz sitedeki aynı konuya giderek yabancı sitedeki yazı linkini kopyalayın ve kendi sitenizdeki yazıda ilgili kelimeyi seçerek, WordPress yazı ekle alanındaki link verme butonuna resim-2’deki gibi tıklayın.
İç Link Vermek
Resim 5’te gördüğünüz gibi, bir kelime seçerek, o kelimeye, yine kendi sitenizdeki başka bir yazı linkini verebilirsiniz.
Yorum bırakın