Bugün OnePlus 5’i Galaxy S8 + ‘ e karşı çukur açıp hangisinin üstte çıktığını görüyoruz. Her ikisi de aynı yongayla güçlendiriliyor ve çok benzer ayak izlerine sahipler, ancak Samsung cihazının rakibi ile karşılaştırıldığında çok daha büyük bir ekrana sahip. Bununla birlikte, genel olarak, her ikisi de küresel teknoloji medyasının onayını çoğunlukla almış ve daha da önemlisi, kendi taraftarları arasında büyük isabet kanıtlanmıştır. Özellikle, ikisi de kendi artı ve eksileri olduğundan, ikisi arasında kesinlikle yakın bir yarışmacı olacaktır. Bu nedenle, daha fazla ayrıntı vermeden, iki cihazı karşılaştıralım ve hangisinin bu yarışmayı kazandığına bakalım.
Özellikler
OnePlus 5
OnePlus 5 en çok konuşulan bu yıl akıllı telefonların başında yer almıştır. Cihaz, sekiz adet özel Kryo çekirdeğine sahip entegre bir 64 bit CPU’ya sahip olan Qualcomm’un Snapdragon 835 SoC da dahil olmak üzere, mükemmel yapı kalitesi ve en yeni donanımı ile birlikte gelir. Bu çekirdeklerin dördü saatlik 1.9GHz hızında, diğeri 2.45GHz hızında önemli oranda hızlanıyor. Çip ayrıca tüm grafik işleme ihtiyaçları için Adreno 540 GPU’yu da içeriyor.
Fotoğraf açısından OnePlus 5, cayro tabanlı EIS ve çift LED flaşlı arka yüzünde çift kamera modülü ile birlikte geliyor. Çift kam kurulumunun bir parçası olarak, bir taraftan f / 1,7 diyafram ve diğerinde bir f / 2,6 telefoto objektif ile eşleştirilmiş bir 20 megapiksel sensör içeren 16 megapiksel bir Sony algılayıcısı elde edersiniz. OnePlus 5’te ön yüze bakan kamera, 1.0μm pikselli 16 megapiksel bir sensör ve f / 2.0 diyaframı olan bir lens ile birlikte geliyor. Hem ön hem de arka kameralar 1080p video çekebiliyor ancak ön yüz kamerası yalnızca 30fps yapabiliyor ancak arka yüz modülü aslında 120fps’e kadar tam HD videolar ve 30fps’de 4K video çekebiliyor.
OnePlus 5’in bağlantı özellikleri, hücresel bağlantı 34 farklı frekans bandını desteklerken Wi-Fi 802.11 a / b / g / n / ac, Wi-Fi Direct, DLNA ve Bluetooth 5.0 içerir. Cihazlar, GPS’leri A-GPS ve GLONASS ile de desteklerken, sensörler arasında bir parmak izi tarayıcı, bir NFC çipi, bir ivmeölçer, bir jiroskop, bir yakınlık sensörü ve bir manyetometre bulunur. Cihaz, şarj ve veri senkronizasyonu için bir USB Type-C bağlantı noktası ile birlikte gelir; aynı zamanda eski kulaklıklar ve ses sistemleri ile geriye uyumluluk için 3.5mm ses bağlantı noktasını tutar. OnePlus 5, Oksijen OS formunda önceden kurulmuş Android 7.1.1 Nougat ile birlikte gelir ve çıkarılabilir olmayan 3.300mAh pil taşır. Cihaz, 153 gram ağırlığındayken 152,2 mm uzunluğunda, 74,1 mm genişlikte ve 7,3 mm kalınlığında.
Samsung Galaxy S8 +
Galaxy S8 + Samsung, bu yılın başlarında başlatılan akıllı iki amiral gemisinin büyük modeli olarak karşımıza geliyor. Cihaz, büyük bir 6,2 inç ekrana sahip ancak çoğu ana akıllı telefonlarda olduğu gibi çok daha uzun profil ile gelen ‘Infinity Display’ sayesinde önemli ölçüde daha küçük panellere sahip cihazlara kıyasla çok daha küçük bir alana sahiptir. Çoğu el cihazı 16: 9 ekranlarla birlikte gelirken, 6.2 inç Süper AMOLED WQHD + (2960 x 1440) paneli 18.5: 9 en-boy oranına ve Corning Gorilla Glass 5 tarafından korundu. Burada ayrıca Samsung’un nasıl yönettiği dikkati çekiyor. Yan çerçevelerden hemen hemen tamamen kurtulup cihazın toplam boyutunu daha da düşürür ve bu sayede bir 6,2 inçlik akıllı telefon, standart bir 5,5 inçlik model gibi görünür hale gelir. Öyle ya da böyle.
Üstün donanım hakkında konuşan Galaxy S8 +, Qualcomm’un ABD’deki Snapdragon 835 SoC ve çoğu uluslararası pazarda Samsung’un Exynos 8895 tarafından destekleniyor. Qualcomm yongası, maksimum 2.35GHz hızında çalışan 8 Kryo 280 çekirdeğe sahip entegre bir 10μm CPU ile birlikte gelirken, Exynos SoC’nin dört çekirdeği 1.7GHz hızında ve dört çekirdeği 2.3GHz hızında çalışan entegre oktav çekirdekli bir CPU’ya sahip. GPU’lara gelince, Snapdragon 835, Adreno 540 ile birlikte gelirken, Exynos 8895’de ise bir Mali-G71 MP20 var. Galaxy S8 +, 4GB LPDDR4 RAM’i paketler ve 256GB’a kadar kapasiteye sahip bir microSD kart aracılığıyla genişletilebilen 64GB dahili UFS 2.1 depolama alanına sahiptir.
Görüntüleme seçenekleri arasında, arkadan bakan Çift Piksel 12 megapiksel sensör ve öne bakan 8 megapiksel bir algılayıcı bulunur; her ikisi de f / 1,7 diyafram değerine sahiptir. Birincil kamera PDAF, otomatik HDR, optik görüntü sabitleme (OIS) ve bir LED flaş sunar; ikincil kamera otomatik odaklama ve otomatik HDR ile birlikte gelir. Cihaz aynı zamanda IP68 sertifikasına sahiptir ve 3,500mAh pil taşır. Yazılımın yanında, Galaxy S8 +, Android 7.0 Nougat ile birlikte geliyor ve Samsung’un kendi sesli AI yardımcısı Bixby’ye sahip. Cihaz, 173 gram ağırlığında iken 159.5mm uzunluğunda, 73.4mm genişlikte ve 8.1mm kalınlığında bir ölçü alıyor.
Sonuç
Hem OnePlus 5 hem de Galaxy S8 + ‘ın kendi güçlü ve zayıf yönleri var, ama sonuçta yenilik geldi. Tabii ki, Samsung kesinlikle yenilikçi yeni amiral gemisi için etin poundunu istiyor ancak Fikiristik görünümler, kavisli Infinity Display, iris tarayıcı ve IP68 sertifikası, Bixby ve DeX rıhtımından bahsetmiyorum, Güney Koreli için kazanır. çok uluslu. OnePlus 5, kendi düşüncesine göre daha süslü rakibinin saldırısına karşı takdire şayan bir zemine oturdu ancak beklendiği gibi neredeyse her departman tarafından tahrip edildi. Cihaz, halen bugün piyasada bulunan en iyi fiyatlı akıllı telefonlardan birini temsil ediyor, ancak yeniliklerin kanayan kenarında olan hiçbir şeyi tabloya getirmiyor. Bu nedenle, Galaxy S8 + ‘in fiyat etiketinin önemli ölçüde daha yüksek olması beklenen bir durumdu.
Yorum bırakın