TikTok videoları için yeni bir kural belirlendi. Bu kurala göre artık TikTok video süresi standarttan daha farklı olacak.
Dünyanın en büyük sosyal medya platformları arasında yerini alan TikTok, geçtiğimiz aylarda ABD’nin de gündemine oturmuştu. ABD’de yasaklanması gündeme oturan bu uygulamayı ABD’li teknoloji devlerinin satın alması da konuşulmuştu. Tiktok platformu satmaya yanaşmayınca olay daha da uzadı ve yargıya kadar gitti. TikTok, şimdi de yeni özelliği ile gündeme yerleşmiş durumda.
TikTok videoları için güncelleme
Eğlenceli videoların paylaşıldığı bir platform olan TikTok, zaman zaman bazı politika değişiklikleri yapabiliyor. Bilindiği üzere TikTok’un video süresi politikası 60 saniye yani 1 dakika olarak yer alıyordu. Kullanıcılar, TikTok uygulamasında bulunan efektler, müzikler ve diğer içerikler ile birlikte 1 dakika içerisinde ister kısa ister uzun bir video çekerek yani süre 1 dakikayı geçmeyecek şekilde bir video çekerek bu anı kaydediyordu.
TikTok’un aldığı yeni karar ile birlikte artık uygulamada 1 dakika olan sınır 3 dakika yani 180 saniyeye çıkarılmış durumda. Yani kullanıcılar artık en fazla 3 dakika uzunluğunda videoları TikTok uygulamasında yayınlayabilecek. Henüz test aşamasında olan bu özellik için geliştirme çalışmaları devam ediyor. Erken erişimde olan bu özelliğin ne zaman tüm kullanıcılar için paylaşılacağı bilinmiyor.
TikTok hakkında bilgi
2016 yılının Eylül ayında piyasaya sürülen TikTok, ByteDance tarafından geliştiriliyor. IOS ve Android cihazlarda yer alan uygulamaya webden de erişilebiliyor. Daha öncesinde Douyin adıyla bilinen bu yazılım 2017 yılının Eylül ayında Tiktok ismi ile hayatına devam etti. Asya pazarında yaygınlaşmaya başlayan ürün, zamanla dünyanın diğer bölgelerine de yayıldı.
9 Kasım 2017 tarihinde Musical.ly uygulamasını satın alan ByteDance, Musical.ly ile TikTok uygulamasını birleştirerek tek bir veritabanı altında tuttu ve uygulamanın yeni adı TikTok oldu. Birçok reklam ile gündeme oturan TikTok, günümüzde büyük bir genç kitleye hitap etse de yetişkin ve yaşlı kitlelerin de zaman zaman uygulamada gezdiği görülüyor.
Yorum bırakın