Apple, görünüşe göre ABD’de üç üretim tesisi kurmayı planlıyor, Başkan Donald Trump, bu tür tesislerin Foxconn ya da başka bir montaj şirketi ile ortaklık kurma olasılığı yüksek olduğunu açıkladı.
Apple’ın CEO’su Tim Cook, Başkan’a “büyük, büyük, büyük üç bitki” sözü verdi. Trump, Wall Street Journal ile yaptığı röportajda söyledi . Apple konuyla ilgili yorumda bulunmayı reddetti, bu yüzden bitkilerin nerede ya da neyi üreteceği konusunda çok az bilgi var. Ancak Apple’ın üçüncü taraflara sorumluluklarını devretmesi ve Foxconn’un bu hafta en kısa sürede bitkiler getirme planlarını açıklaması nedeniyle Apple’ın planlarının ortak olması muhtemel. Çok uzun süredir Apple ürünlerinin Amerika’da yapılmasını istediğini söyledi ancak bunu yapmak hem mali hem de lojistik konularında bir takım hususlar sunuyor. Apple ürünleri için bazı önemli parçalar ABD’de,
Bir başka Apple imalat ortağı Pegatron da montaj ülkelerini getirme konusundaki ilgisini dile getirdi .
Yine de, Apple’ın en popüler ürününün (iPhone), çoğu bileşen tedarikçisinin yurt dışında bulunduğu göz önüne alındığında, Amerika’da büyük miktarlarda toplanması pek olası değil.
“iPhone’ları yapmak için aynı yerde, şu anda ABD’nin sahip olmadığı bir grup tedarikçi olması gerekecek” dedi. Aralık 2015’te olası bir kayma konusunda yapılan röportajda . “Trump’ın yüzde 45 oranında tarife dayatması bile, tarifelerle birlikte maliyetler ABD’de üretim hatları inşa etmeye ve çalıştırmaya harcamak zorunda oldukları miktardan daha düşük olduğu sürece, üreticilerin yurtdışı üretimlerine devam etmeye karar vermeleri hala mümkündür”
Yine de, Apple , kendi ülkesinde iş büyümesini teşvik etmeye yardımcı olmak amacıyla Mayıs ayında ABD’de 1 milyar dolarlık yeni bir imalat fonu yarattığını açıkladı . Hareket, yurtdışı firmalara kaybolan işleri geri göndermek için yapılan siyasi baskının ortasında geldi.
Trump yönetimi, iş yaratma işini büyük bir platform hedefi haline getirdi ve Başkan Apple gibi teknoloji şirketlerini art arda ABD’deki cihazlarını üretmek için çağırdı. Not: Bu hikayenin siyasi yapısı nedeniyle yorumlar devre dışı bırakıldı. Okuyucular, bu hikayeyi Siyasi Yabancılar forumu’nda tartışmakta serbesttirler. Hareket, yurtdışı firmalara kaybolan işleri geri göndermek için yapılan siyasi baskının ortasında geldi. Trump yönetimi, iş yaratma işini büyük bir platform hedefi haline getirdi ve Başkan Apple gibi teknoloji şirketlerini art arda ABD’deki cihazlarını üretmek için çağırdı. Not: Bu hikayenin siyasi yapısı nedeniyle yorumlar devre dışı bırakıldı. Okuyucular, bu hikayeyi Siyasi Yabancılar forumu’nda tartışmakta serbesttirler. Hareket, yurtdışı firmalara kaybolan işleri geri göndermek için yapılan siyasi baskının ortasında geldi. Trump yönetimi, iş yaratma işini büyük bir platform hedefi haline getirdi ve Başkan Apple gibi teknoloji şirketlerini art arda ABD’deki cihazlarını üretmek için çağırdı.
Yorum bırakın