İngiliz bilim adamları yaptıkları araştırmalarda saatte 250 bin km hızla yol alan bir uzay tozunu inceleyerek, dünyamızda uzaylı bir yaşam formu olabileceği teorisini ortaya sundu.
İngiltere Bilim ve Teknoloji Tesisleri Konseyi tarafından desteklenen yeni bir araştırmaya göre uzayda yaşamış canlı organizmalar uzay tozu aracılığı ile dünyamıza gelmiş ve yaşantısına burada devam ediyor olabilir. Yapılan araştırma ışığında tardigrades olarak bilinen ve uzay boşluğunda yaşama kabiliyetine sahip bazı bakteri türleri dünya dışında başka gezegenlere gidebileceği belirtildi. Bu teori aynı zamanda uzaydaki başka bakterilerin dünyamıza gelebileceğine işaret ediyor.
Yıldız Tozu Teorisi
Fizik ve Astronomi Profesörü Arjun Berera uzay tozu gezegenler arası hareket ederek yaşamın başlamasında ve çoğalmasında önemli bir faktör olabilir açıklamalarında bulundu. Yüzyıllardır insanlığın en büyük meraklarından bir tanesi uzayda yalnız olup olmadığımız olmuştur. Evrenimizde yaklaşık olarak 40 milyar gezegen olduğu düşünülüyor.
Uzay tozu yolu ile uzaylı bakterilerin ve yaşam formlarının dünyamızda yani aramızda yaşayabilme ihtimali son yıllarda uzaylılar ile ilgili ortaya atılmış en ilginç teorilerden bir tanesi olarak görülüyor. NASA geçtiğimiz yıllarda dünya dışı yaşam formları ile karşılaşmamız 10 yıl içerisinde gerçekleşebilir açıklamasında bulunmuştu.
Önümüzdeki yıllarda yüzyıllık yalnızlığımız bir son bulacak mı hep birlikte bekleyip göreceğiz.
Yorum bırakın